Re:Záznam průběhu seskoku - 15. 10. 2008 11:13Jo, tady máte ukázku co jsem vlastně naměřil. Je vidět, že úplně vypadl let v Andule. Let po výskoku teda moc nepoznávám , ale vypadá to, že se něco nahrálo...převoz autem k hangáru už má zase výpadek.
Re:Záznam průběhu seskoku - 15. 10. 2008 23:52Právě jsem uvažoval nad tím, že na tohle by byl dobrý Nokia Sports Tracker (který jsi asi tady použil, jak koukám) + chytrý telefon s GPS, ale koukám, že to dělá pěkný kraviny. Asi to měří výšku podle země, protože ani rychlost neodpovídá.
Mám Nokii N82, tenhle prográmek a signál GPS se mi neztratí ani když mám telefon v kapse a su v autě. No až budu zase skákat (příští sezónu), tak to určitě zkusím
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
ACMik
Uživatel
•••
Re:Záznam průběhu seskoku - 16. 10. 2008 08:20Zaklad bude asi vazne v hodne kvalitnim GPS prijimaci a co nejvetsim vzorkovani... Nokie to berou prinejlepsim po 5s a mozna jeste vic, navic minimalne e90 je pro tohle zoufale pomale ragujici.
Clouseau
Uživatel
•••••
Re:Záznam průběhu seskoku - 16. 10. 2008 11:32Jak jsem psal Wintec WBT-201 nemá problém ani v letadle. Je to jednak tím že to má hodně citlivej chipset Atmel-uBlox ATR 0625. A jednak i diky tomu že zjišťuje polohu 4x za vteřinu. Běžné u GPS je 1x za vteřinu...
Sigi
Uživatel
•••
Re:Záznam průběhu seskoku - 16. 10. 2008 11:35jj, použil jsem Sportstracker na Nokii N95. Je to takový postaší omlácený kousek a GPSka se mi na něm oproti jiným telefonům nebo GPS modulům chytá s velkým zpožděním. V autě jen u okna, na zadních sedačkách se signál vytrácí.
Podle zkušeností z pěších výletů by to mělo hlásit výšku nadmořskou. Sněžku to spočítalo až na pár metrů docela přesně. Ale jak z toho program počítá rychlost nevím. Asi tu "placatou" jen ze souřadnic polohy.
Každopádně pro nějaké hraní si se záznamem seskoku je třeba exportovat data z mobilní aplikace do XML, CSV... a pak je dál zpracovávat. Z webové aplikace Sportstracker jde zatím export jen do KML, který nezahrnuje údaj o čase jednotlivých měření polohy. Mimochodem, vzorkování souřadnic bylo v mém případě na po 1 sekundě.
Re:Záznam průběhu seskoku - 19. 10. 2008 14:18To je dobrý, chybí tomu už jen přenos dat on-line na zem. Jinak na této verzi se už pracuje, tvůrce má slíbený základní výcvik zdarma
Charlie
Uživatel
••
Re:Záznam průběhu seskoku - 20. 10. 2008 20:42Václav Vávra napsal: To je dobrý, chybí tomu už jen přenos dat on-line na zem. Jinak na této verzi se už pracuje, tvůrce má slíbený základní výcvik zdarma
Za AFF bych to možná udělal s GPS a tlakovým senzorem
Václav Vávra
Uživatel
•••
Re:Záznam průběhu seskoku - 20. 10. 2008 21:37Taky to tak bude dělaný, tlakové čidlo od Freescale, akcelerometr MEMS, GPS Navilock se sériovým portem a přenos na zem radiomodemem od GME. A pokud tvůrce chce základní výcvik s celkem 5 seskoky.... proč ne? A proč je tak levný? Je mu 14 let
Charlie
Uživatel
••
Re:Záznam průběhu seskoku - 20. 10. 2008 21:54Václav Vávra napsal: Taky to tak bude dělaný, tlakové čidlo od Freescale, akcelerometr MEMS, GPS Navilock se sériovým portem a přenos na zem radiomodemem od GME. A pokud tvůrce chce základní výcvik s celkem 5 seskoky.... proč ne? A proč je tak levný? Je mu 14 let
No, jestli tohle dokáže aby to doopravdy fungovalo tak je levný zbytečně
Myšleno v dobrým samozřejmě, protože pokud je mu 14 a dokáže takovýhle věci tak všechna čest.