Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>
Re:Záznam průběhu seskoku - 20. 10. 2008 22:49 Tak to by mě fakt zajímalo k čemu chcete ten online přenos dat na zem. Když jsem modelařil s RCčkama tak to beru. Model je někde v luftě a človek chce vědět co se tam děje. Ale když letim, jasně pár údajů chci analyzovat, ale klidně až po přistání. Nebo že by hrozil nějaký přímý přenos? To mi teda vysvětlete...
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Záznam průběhu seskoku - 20. 10. 2008 22:58 Jeden to má na sobě, a druhej ho dole on-line sleduje. A ví kam třeba zahučel nebo jestli má správně otevřenej padák, zda rotuje atd....
Mimochodem pochvalu vyřídím, plně si ji zaslouží. Fakt ten kluk UMÍ.
Re:Záznam průběhu seskoku - 21. 10. 2008 20:16 Na tohle vam staci obycejny PDA s GPS a aplikace SeeYou Mobile / vyrobeno pro kluzaky/. Vysku to bude samozrejme zkreslovat vic nez tu polohu, ale za ty penize niceho lepsiho nedocilite. Posilat data na zem je nesmysl / BT ma dosah kolem 20 m a pochybuju o funkcnosti wifi pri 200 km rychlosti. Kdyz uz nahonite satelity tak je neztratite, nebo si na chvilku pred seskokem stoupnete do dveri. Existuji stranky kde se da zjistit v kolik hodin bude na danym miste nejvhodnejsi doba pro mereni GPS / nejvetsi signal a pocet satelitu/. No a zaznam bude po 1 sec. V pda nebo v pocitaci si pak vyjedete podobny 3D model jako tu nekdo ukazoval...
Re:Záznam průběhu seskoku - 21. 10. 2008 20:39 To je všechno pravda. Ale pořád to neřeší jednu věc - on-line přenos dat na zem! To je to co potřebuju. Prostě chci vědět co ten druhý nahoře zrovna dělá.
Re:Záznam průběhu seskoku - 21. 10. 2008 21:23 Zkus telemetr
Re:Záznam průběhu seskoku - 21. 10. 2008 21:28 No na tohle bys mu musel misto padaku dat krosnu s elektronikou U televiznich zaznamu se pouziva kamera s modulem napajena baterkou na 12V co to vysila do dodavky, ale nevim jaky to ma dosah, pouzivaji to treba pri zavodech aut. No a cena bude taky nekde jinde.
Re:Záznam průběhu seskoku - 21. 10. 2008 22:15 Zmínil jsem se tady o telemetrii a modelářích. Pokud by se jednalo jen o ten přenos dat tak to mají opravdu docela zmáknuté. Objevila se i zařízení s GPS viz http://www.kolmanl.info/index.php?show=skynav_nab#SKYNAV_NAB

Zařízení se jmenuje Skynavigator. Otázkou by pak byl ten SW dole na zemi, aby ta data interpretoval požadovaným způsobem. Ale o už by asi byla maličkost Jo nějak to napojit na tu http://www.trackingderby.com/ to je docela pěkná vizualizace letových dat.

A když to unesou modely...Pravda trochu by se muselo šachovat s anténou aby bylo dole co chytat. Jak tu někdo zmiňoval problém s rychlostí 200km/h. V principu je to jedno. Spíš ta anténa.

No k experimentům je cesta zřejmě otevřená.
Re:Záznam průběhu seskoku - 22. 10. 2008 09:38 Právěže těch 200km za hodinu už problém je. Dopleruv jev už se docela dost projevuje. Záleží na množství dat a šířce pásma. Klasické GSM je navrženo na 200km, UMTS 120km, WiMax 150km
Re:Záznam průběhu seskoku - 22. 10. 2008 10:51 nj, s tou rychlostí máš pravdu. Tak to jsem si rozšířil obzory. V současnosti používané bezdrátové komunikační normy jsou opravdu na tyhle efekty háklivé.
Re:Záznam průběhu seskoku - 22. 10. 2008 15:14 Radiomodem Vám takové věci bez problémů zvládne..... GSM taky.
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>