Re:CANOPY THERAPY - 10. 04. 2007 16:29OK uz mlcim. Vidim,ze jedine co by mozna dokazalo zmenit tvuj nazor, je tva ucast v kurzu. Dame rec az se zase nekdy potkame na letisti...
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Gondo
Správce
Admin
Re:CANOPY THERAPY - 10. 04. 2007 16:42Goldik27 napsal: OK uz mlcim. Vidim,ze jedine co by mozna dokazalo zmenit tvuj nazor, je tva ucast v kurzu. Dame rec az se zase nekdy potkame na letisti... OK, souhlas. Já opravdu netvrdím, že ten kurz musí být špatný, jen to na mě tak působí. A určitě je můj pohled ovlivněn tím, že nemám rád malé padáky a rychlá přistání. Celé je to jen můj subjektivní názor
Mezzanine
Uživatel
••••••
Re:CANOPY THERAPY - 10. 04. 2007 20:12Mě spíš trochu zarazilo "Honza Raab XF15 97",nevím jistě co to bylo za padák,na kterém se minulý rok pěkně odrazil od země,ale mám pocit,že to mělo tak 120sqft.Pokaždý když tohohle člověka vidim,má jiný(menší)padák.
Análek
Uživatel
••••
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 08:47No a prave proto sel na ten kurz aby byl bezpecnejsi vuci sobe a ostatnim. Ja taky sdilim nazor ze to asi neni padak pro nej ale aspon se snazi pro svoji bezpecnost neco udelat navstevou tohoto kurzu.
Análek
Uživatel
••••
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 08:53Jeste jednu poznamku Gondo. Ja vim ze nemas rad rychle padaky a pristani ale vem to ciste hypoteticky. Nebyl by treba pro Janu co skace u JJ lepsi mensi padak rekneme treba SABRE2 135 mozna 120 nez jeji HOP175 jestli se nepletu? Myslim ze by byla na nem daleko bezpecnejsi nez na tom cem leta. Ono ne v kazdem pripade znamena mensi padak = vetsi nebezpeci. Treba ja mam z meho Mazlika (KA107) lepsi pocit pri otvirani nez loni kdyz jsem mel o cislo vetsi (KA120) a to jen proto ze na nem mam doporucene zatizeni pro jake byl konstruovan. A to nemluvim o ostatnich letovych vlastnostech.
Gondo
Správce
Admin
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 09:10Análek napsal: No a prave proto sel na ten kurz aby byl bezpecnejsi vuci sobe a ostatnim. Ja taky sdilim nazor ze to asi neni padak pro nej ale aspon se snazi pro svoji bezpecnost neco udelat navstevou tohoto kurzu. Včera jsem slyšel skvělé přirovnání, které na tohle sedí jak prdel na hrnec Organizace Drop-in učí feťáky lépe fetovat. Všichni vědí, že dříve nebo později umřou, ale lékaři se snaží, aby fetovali bezpečněji, neohrožovali své okolí a aby vydrželi naživu o nějaký ten měsíc déle. Nepřipadá ti to úplně stejné?
Gondo
Správce
Admin
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 09:19Análek napsal: Jeste jednu poznamku Gondo. Ja vim ze nemas rad rychle padaky a pristani ale vem to ciste hypoteticky. Nebyl by treba pro Janu co skace u JJ lepsi mensi padak rekneme treba SABRE2 135 mozna 120 nez jeji HOP175 jestli se nepletu? Myslim ze by byla na nem daleko bezpecnejsi nez na tom cem leta. K tomu se těžko můžu vyjadřovat. Mám pocit, že má toho růžového HOPa 150, ale přísahat bych na to nemohl. Dříve se přistávalo na (jak říká Milda Sklenka z Prostějova) padácích o velikosti tramvaje či klavíru a nikdo se při těch přistáních nerakvil. Proč by tedy mělo někomu zvýšit bezpečnost zmenšení padáku na 120 sqft? Chápu, že holčina která má 50 kg má na Marsu 330 jasné problémy už při mírném větru, ale to snad není vysvězlení pro padáky o velikostech 100 a méně. Podle mě je potíž v tom, že tyhle vrchlíky by měly být určené lidem s mnoha tisíci seskoky, kteří dělají dejme tomu 400 kusů a více za rok. Jenže každej jouda, kterej ještě nemá ani "C" si myslí, že by vypadal se školním padákem jako prosťáček. Já jsem přece "někdo", když to zvládne ten prcek Lugi Cani, tak já taky. Dříve se instruktoři o své svěřence skutečně starali, žáci skákali na školních padácích a bylo méně zranění. Dnes si každý zbohatlík kupuje po kurzu výkonný padák a instruktor ho v tom ještě kolikrát podpoří - neboť je prodejcem a prodávat se musí. Je to ale dobrá cesta?
Análek
Uživatel
••••
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 09:25Gondo napsal: Análek napsal: Proč by tedy mělo někomu zvýšit bezpečnost zmenšení padáku na 120 sqft? Proc? No treba proto ze je to hubenour ktery ma problemy pri termickem pocasi a padak je v takovych podminkach nestabilni a mene citelny na ovladani. Samozrejme tim nemyslim zmenu pro cloveka ktery je po AFF ale mel by na to mit nejake zkusenosti.
Gondo
Správce
Admin
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 09:33Análek napsal: Proc? No treba proto ze je to hubenour ktery ma problemy pri termickem pocasi a padak je v takovych podminkach nestabilni a mene citelny na ovladani. Samozrejme tim nemyslim zmenu pro cloveka ktery je po AFF ale mel by na to mit nejake zkusenosti. A v tom je kámen úrazu. Nemáš dojem, že spousta lidí co lítá na malých vrchlících tuto velikost nejenže nepotřebuje, ale především na to nemá zkušenost? U kolika procent skokanů je jejich malý vrchlík opodstatněný jejich hmotností? Většina z nich má malý vrchlík proto, že je to obecný trend, je to "in". Všichni to víme
Hanka
Správce
Admin
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 09:49Análek napsal: Nebyl by treba pro Janu co skace u JJ lepsi mensi padak rekneme treba SABRE2 135 mozna 120 nez jeji HOP175 jestli se nepletu?
Ma padaky dva, a to o velikosti 155 a 135, oba hopy. Teda aspon do lonska mela, treba udelala pres zimu zmenu, ale o tom pochybuji. Ve prospech Gonda hovori fakt, ze behem stovek seskoku nemela nikdy nic zlomeneho, nikdy se ji na padaku nic nestalo.
Moc bych nedavala priklady konkretnich jmen, nektery lidi to bude zbytecne provokovat. At si kazdej od C skace na cem chce. Je ale pravda, ze nechci byt u toho, az sebou placnou do zeme.