Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
<< Začátek < Předchozí 1 2 Následující > Konec >>
Kde se skáče v Pardubickém kraji - 06. 08. 2012 21:11 Ahoj, můžete mě někdo sem napsat letiště v pardubickém kraji kde se skáče. Díky za odpověď.
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Kde se skáče v Pardubickém kraji - 07. 08. 2012 12:28 Otazka zni proc to chces vedet, pokud mas licenci tak to znas, pokud nemas... alespon zvaz jestli se neoplati cesta na nejake vetsi letiste kde se delaji kurzy bezne. Ten zazitek za vylet stoji )

http://www.dropzone.com/dropzone/Europe/Czech_Republic/index.html

Příspěvek editován: milan, v: 07. 08. 2012 12:34
Re:Kde se skáče v Pardubickém kraji - 07. 08. 2012 21:14 mám zatím jen 5 seskoků na lano to vše v Hořovicích. Je tam supr parta a maj k nám nováčkům supr přístup. Jen od Chrudimi je to pěknej kousek cesty. Tak se chci porozhlídnout kolem Chrudimi.
Re:Kde se skáče v Pardubickém kraji - 08. 08. 2012 00:29 pokud ti muzu do toho kecat a myslis to se skakanim vazne.. spis se poohlidni po AFF, hodne skol to dela taky s tunelem v PRG, je to sice za vic penez... nicmene te to vyjde hodne levnej nez seskoky na lano, mne ty seskoky na lano prijdou jako neverending story..., ale pokud to lano mas jako zabavu tak hodne zdaru a uzivej si toho )
Re:Kde se skáče v Pardubickém kraji - 08. 08. 2012 12:23 Vím že to není tématem vlákna, nicméně k tvému tvrzení - Za cenu 2-3 seskoků AFF má běžný student při SL odskákané celé Áčko.. To, že je tato metoda o kus delší je jasné. Obojí má ale hodně co do sebe, svá pro i proti, ale určitě bych to nesrovnával finančně, neb pak je AFF výrazně prohrávající.
Re:Kde se skáče v Pardubickém kraji - 08. 08. 2012 14:00 Ústí nad Orlicí
tlf. 602305257 zavolej, promluvíme si o tom.
Re:Kde se skáče v Pardubickém kraji - 08. 08. 2012 14:01 To jsou mi tu zase rady a porady

Poblíž Chrudimi Kolín, Hradec Králové, Jihlava. Hořovice máš sice dál, ale zase je to tam boží

A co se týče lana a AFF, tak bych opravdu chtěla vidět studenta, který za dva levely, jež stojí AFF, tedy po cca 12 seskocích na static line, splní kategorii A . Myslím opravdu splní, tedy je schopen za volného pádu spolupráce ve dvojici atd.

Myslím, že static line student se zhruba s blížící se kategorií B začíná chápat, že musí do tunelu, aby odstranil špatné návyky, které získal jakožto samouk visící na stabilizačním padáčku.

Hanka
http://AFFcentrum.cz
Re:Kde se skáče v Pardubickém kraji - 08. 08. 2012 14:27 Hanka to rozlouskla
Re:Kde se skáče v Pardubickém kraji - 09. 08. 2012 00:26 Možná se na to koukám z blbého úhlu, ale... Pominu-li neadekvátní přirovnání, že za cenu 2-3 levelů AFF budu mít na SL Áčko, tak stejně bych se přiklonil k tomu, že SL je podstatně levnější.

Po 12 skocích jistě student mít Áčko nebude, ale bude toho opravdu umět o tolik míň než student na 2. levelu AFF?

AFF kurz vyjde tak na 30000 Kč? No, za ty prachy při SL pořídím cca 12 potřebných nížek (cca 4000-4500 Kč) a pak mi zbude na takovejch 50 výšek? Pravda, nepočítal jsem bakšiš pro instruktora. Nicméně pokud se bavíme o SL a menších letištích, kolikrát je to i o kamarádech, kteří jsou rádi, že jim přibude paragán a nesnaží se ho proto sedřít z kůže.

Vím, je to kšeft, ale viděl bych to spíš tak, že obě varianty mají něco do sebe, pokud je člověk střevo, asi lepší AFF, pokud je trochu šikovnej, myslím, že lano by mohlo stačit. Sám jsem šel na svém začátku cestou lana a upřímně, jsem za to rád.

A teď mi naložte...

P.S.: Rozhodně se nepovažuju za nějakého borce, jen tu sdílím svůj osobní názor..
P.P.S.: V Ústí je to taky fajn! Příjemná atmoška, žádná divoká komerce, L-60..
Re:Kde se skáče v Pardubickém kraji - 09. 08. 2012 11:15 Michale,

také jsem začínala taky na lano a ani nic proti tomuto typu výcviku nemám. Dnes bych volila AFF.

Je to zkrátka nejrychlejší způsob, jak se dostat k "opravdovému" skákání. Jasně, vím o sportovcích, kteří skáčou jenom lana a nechtějí jít dál (teda vlastně vím jen o jednom), ale většina z nás chce skákat víc, z větší výšky, delší volnej pád, s více lidma atd. A nejrychlejší způsob, jak se k tomu dostat, je AFF výcvik.
Nakonec zjistíš, že zdaleka ne nejdražší, pokud tě bude zajímat to, jak rychle se dostaneš na jakou úroveň co se dovedností ve volném pádu týče.

Příklad: často třeba studenti po lanu jdou na stabilizaci a bojují s plochými otáčkami (taky jsem ji zkusila - otevírání v rotaci apod). Student tak pálí jednu letenku za druhou (vč. půjčování vybavení atd) a jediné, co se dozví od instruktora na zemi je to, že se má prohnout a snažit se padat symetricky. Ale žádný isntruktor s ním neskáče, žádný kameraman ho netočí, takže ví houby, co je špatně a jako samouk se to nakonec za nějakou dobu naučí, ale osvojí si u toho špatné návyky a později ho bude stát hodně seskoků (=peněz), aby se je odnaučil. Leda by si připlatil za instruktora a nechal se natočit, aby se na videu viděl a aby mu instruktor poradil, co dělá špatně. Ale to už se opět dostáváme k AFF a principu skákání instruktor - žák.

Hanka
http://AFFcentrum.cz
<< Začátek < Předchozí 1 2 Následující > Konec >>