Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>
Re:Helma-prosím o radu - 14. 05. 2013 14:02 Díky všem za rady. Chtěl jsem jít levnější cestou, ale jak jsem vše pozorně pročetl, budu se muset vydat cestou správnou .

Ještě jednou všem díky a modré nebe přeju
D.
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Helma-prosím o radu - 02. 06. 2013 18:01 Ahoj Davide.
Mám na skladě několik helem zn. Tonfly (CC1, 2X, 1X) všechny jsou nové.
Jsou to ty správné helmy na lítání
Pokud chceš řešit alternativní řešení a levné záležitosti tak vybírej pouze mezi helmami na parašutismus.
celé vlákno jsem nečetl.., někde na začátku bylo napsáno o vodácké helmě. Vodácká helma není vhodná na parašutismus. Vodácká helma je určená na vodu. zní to docela jasně.
Chceš dobrou helmu? myslíš to s parašutismem vážně? Ozvi se na tel. 723 375 351
Michal
HumanFlight.eu
Re:helma - 12. 11. 2013 20:42 zdravim,
využívám toto téma k vyřešení mého problému. vybírám helmu pro začátek, ale nevim, pro kterou se rozhodnout. mám v merku dvě. jedna je http://www.chutingstar.com/skydive/bonehead-echo-3470 a druhá http://www.wingstore.aero/896-gath-sky-helmet---black.html. vybírám zatím s těch levnějších, nechci zatim moc investovat. nemá někdo radu, která helma je praktičtější, kvalitnější atp.?
Re:helma - 12. 11. 2013 23:27 Parašutismu zdar, mám jednu Gath černou second hand dal bych ju za 1000kč a jinak doporučujuPerformer s chin cup na bradu. Přemýšlej tak, že helmu nebudeš kupovat každy rok .. Je lepší mít na hlavě kvalitu..jestli chceš bližší info volej 723375351
Re:helma - 14. 11. 2013 09:53 Ahoj Karle,

koukala jsem na obě helmy a těžko takhle radit, která je lepší, ta boneheadka mi přijde bytelnější, Gathka zase hezčí

Jediné, co mne napadá je, že ta Gathka má tu výhodu, že když si dáš v letadle helmu na hlavu, tak si brýle můžeš posunout na ten neopren na čele, aby se ti nezamlžily (což u té headky půjde možná blbě).

Ideální možnost by byla si obě vyzkoušet, ale to je rada nad zlato, že?
Přeji šťastnou ruku při výběru (a když šlápneš vedle, tak ji můžeš vždycky prodat dál někomu, komu by vyhovovala).

Hanka
http://AFFcentrum.cz
Re:helma - 14. 11. 2013 12:28 Ahoj Hanko,
dík za radu, nějak se rozmyslím. Jinak jsem komunikoval s panem Tománkem ohledně helmy Tonfly Performer, kterou zmiňoval. Získal jsem od něj dobré rady ohledně kvalit a výběru helem. Tonfly vyšla nakonec příliš draze, takže z toho asi sejde. Možná je to nesmysl, ale ještě mě napadlo, co takhle klasickou koženou kuklu. Např. http://eshop.marsjev.cz/eshop/sportovni-padaky/vyskomery-pristroje-noze-bryle-kukly-prilby-rukavice/ kukla-textilni-parasutisticka-107.html Nerad bych však vypadal jako nějaký trouba, který chce vypadat jako starý ostřílený paragán , ale jde mi o funkčnost a praktičnost. Dík.
Re:helma - 14. 11. 2013 13:03 U té kukly mi chybí pevná část, která by měla ochránit hlavu před nárazem.
Na parašutismus bych preferovala pevnou přilbu s výstelkami uvnitř, obzvlášť pokud chceš třeba skákat s více lidmi, kde občas schytáš nějaký ten kopanec.

Když už šetřit, tak bych šla do té vodácké přilby, Martin tady psal, že není vhodná pro parašutismus, ale jen pro vodáky, což není pravda, je to totiž výtečná univerzální přilba, která je pevná a současně má silné pěnové výstelky, které tlumí náraz. Pro svoji univerzálnost a nízkou cenu je užívána pro své studenty paraškolami po celém světě. Stojí asi 1000 korun.

Nevypadá ale tak cool, nemá kapsu na pípák (dá se ale vložit do otvoru po vyjmutí trojúhelníkové výstelky u ucha) a sedí perfektně.

Mám trochu naspěch, ale v případě dotzaů se klidně rozepíšu víc. Jde mi jen o to, že jako ochrana hlavy mi přijde rozhodně vhodnější ta hiko vodácká přilba, než kožená kukla.

Hanka
Re:helma - 16. 11. 2013 19:25 Takže nakonec jsem trochu zariskoval a objednal tu headku. Uvidíme jestli jsem trefil velikost a jestli bude sedět. V nejhorším případě ji prodám dál.

Pokud nebude sedět, mám možnost si pak nějakou helmu vyzkoušet a popřípadě objednat v Parashopu.
Tak uvidíme
Re:helma - 12. 05. 2014 14:13 Ahoj, můžete mi poradit s výběrem helmy pls
Jsem sice teprve v průběhu AFF ale postupně si chci pořídit vlastní výbavu. Četla jsem různé názory, že začátečníkům postačí vodácká helma, do které lze namontovat jednoduše pípák apod. Touto cestou se ale vydat nechci. Dělám parašutismus tak chci helmu určenou pro tento sport. Stejně bych pak časem investovala do lepší výstroje, tak proč to neudělat hned a ušetřím tak čas i peníze.
Momentálně je mým největším dilema zda koupit integrálku nebo přilbu otevřenou.
Integrálka se mi zamlouvá hlavně z důvodu ochrany obličeje před zraněním a taky zde odpadá nošení plastových brýlí, po kterých mám pak ještě nějakou dobu otlačený obličej. Slyšela jsem taky názor, že je integrálka prý lepší pro létání v tunelu.
Asi bych brala Airgun Vega http://www.airgun.cz/eng/zoom.php?id=h010-1
Je to celouhlíková helma s vysokým ochranným faktorem a čelní sklo má navíc speciální úpravu proti mlžení a tříštění skla. Líbí se mi také, že jde o český výrobek (proč nepodpořit ekonomiku ) a případné reklamace by snad byli rychlejší. Nicméně je dle výrobce tato helma určená hlavně pro RW skokany… tak nevím, zda nešlápnu vedle.
Může mi někdo vysvětlit, proč jsou všechny helmy určené pro studenty nebo FF otevřeného typu? Díky moc!

Příspěvek editován: Katarína Stančíková, v: 12. 05. 2014 14:14
Re:helma - 12. 05. 2014 14:34 Ahoj Kataríno,

chce to především tu helmu vyzkoušet (ať ti ji někdo na letišti půjčí a nebo když máš možnost zajít k prodejci a vyzkoušet si ji posadit na hlavu, tak taky fajn).

Co já mám zkušenosti:
- vodácká helma, mám ji od svých začátků, už ji v podstatě nepoužívám, ale posloužila suprově (hlavně má i silné pěnové výstelky, narozdíl od moderních integrálek)
- airgun vega mi neseděla tvarově (ale jiné přilby od nich mi sedí dobře)
- Z1 - integrálka, kterou mám dosud. Na skákání super, na lítání v tunelu se použít dá, ale nesedí tak dobře
- G3 - koupila jsem si dnes a nechci už jinou (mimochodem, Z1 je tím pádem na prodej )

Na freefly bývaly přilby otevřené, dnes už je ale velký výběr i těch integrálních, takže je z čeho vybírat.
Pro studenty jsou skutečně většinou spíš otevřené. Ono se pak instruktor nemusí zabývat tím, jestli se AFF studentovi integrálka nemlží, nebo že ji neumí otevřít na padáku, když se mu zamlží apod.

Můj názor je, že pro pokročilejší skokany je integrálka super, ani ne kvůli nějkaé vyšší ochraně (o tom si iluze nedělám - ty výstelky moc silné stejně nejsou a u G3 třeba přední výstelky většinou lidi vyndavají úplně), ale i kvůli komfortu, který poskytují (nemusím řešit brýle, kor pokud nosíš třeba i dioptrické), není mi zima na hlavu a když mne někdo při seskoku kopne do obličeje, mám ho krytý (ne že by se to stávalo nějak často, ale tak stane se taky že).

Takže za sebe doporučuju integrálku. A jakou - to zjistis jedine az kdyz si ji das na hlavu (a idealne kdyz si v ni i skocis).

Hanka
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>