AFF - 23. 06. 2007 15:17Chcem sa opytat aka je vlastne narocnost takeho vycviku zvladnutie volneho padu.Videl som zopar videi kde ziak sa vymkol z pod kontroly instruktora nasledne zacal nekontrolovany volny pad s dost divokou rotaciou.Su to velmi ojedinele pripady alebo sa cosi podobne moze bezne prihodit? Dik za odpoved.
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Lojzek
Uživatel
•••
Re:AFF - 25. 06. 2007 12:55To co jsi videl, jsou dost ojedinele pripady. Pri AFF vycviku hodne zalezi na pozemni priprave, treninku, ale i vztahu a duvere mezi instruktorem a zakem. Zkuseny instruktor sam odhadne kdy je vhodne zaka poustet a co s nim cvicit, aby se nestalo to co popisujes. A ta videa, ktera jsi videl, by mela byt poucenim spis pro instruktory, aby vedeli co a jak nemaji delat. Ale jiste jsi videl i ta "uspesna" videa, kterych je mnoho a mnoho. Rovnez tak je dobre se zeptat lidi, kteri AFF vycvik absolvovali na jejich zkusenosti a nazory. Nebo se muzes podivat do sekce "Povidky" a pak na nase videa v sekci "Galerie" (ano jsou v sekci galerie, nikoliv v sekci videa), kde je videt prokrok mezi jednotlivymi seskoky u Stanislava, kde jsou urovne Level 4,5,6 a 7 = prezkusovaci seskok.
Re:AFF - 05. 08. 2008 21:32jenom bych se chtěl ještě poptat. Stává se že se najdou ve výcviku aff nějaké totální dřeva, kterým by instruktoři po prvním seskoku řekli ty běž se raději věnovat včelám nebo tak něco? Ono podle mého není problém jenom jestli aff ano nebo ne, ale asi to nemůže být pro každého, osobně když jsem dělal základní výcvik tak jsem si ve dveřích anduly říkal to je super a skočil, ale jak jsem stal ve dveřích L410 pode mnou 4000 metrů a mrak tak jsem si pomyslel ty vole to nedáš a dost se mi svíral žaludek, ale možná je to věkem dneska mám dvě děti a asi se o sebe více bojím.
Stanley
Uživatel
••
Re:AFF - 05. 08. 2008 21:33jenom bych se chtěl ještě poptat. Stává se že se najdou ve výcviku aff nějaké totální dřeva, kterým by instruktoři po prvním seskoku řekli ty běž se raději věnovat včelám nebo tak něco? Ono podle mého není problém jenom jestli aff ano nebo ne, ale asi to nemůže být pro každého, osobně když jsem dělal základní výcvik tak jsem si ve dveřích anduly říkal to je super a skočil, ale jak jsem stal ve dveřích L410 pode mnou 4000 metrů a mrak tak jsem si pomyslel ty vole to nedáš a dost se mi svíral žaludek, ale možná je to věkem dneska mám dvě děti a asi se o sebe více bojím.
Hanka
Správce
Admin
Re:AFF - 06. 08. 2008 08:21Ahoj,
no zpravidla lidi, pro ktere to neni, se do toho sami vubec nehrnou. Kazdopadne pokud mas pochybnosti, je idealni jit na IAFF (coz je prvni level AFF) a po nem se teprve rozhodnout, zda absolvovat cely vycvik a dokoupit si zbyle levely.
Strach je uplne normalni, nekterym se zaludek svira uz tri dny pred seskokem, takze pokud to mas az ve dverich, tak jsi hrdina S pribyvajicimi skoky se strach otupuje a premenuje se spis na jakesi pozitivni vzruseni. Asi se tomu da porad rikat strach, ale uz to neni ten svazujici a neprijemny, jako pri prvnich seskocich (kdysi prelozil Astor vyborny clanek na tema strach, kdyz zapatras po nasem webu, nekde ho mezi clanky najdes).
Hanka
Charlie
Uživatel
••
Re:AFF - 25. 06. 2009 23:29Ahoj, uvažuju už delší dobu o AFF, mám za sebou kdysi dávno dva seskoky v ZV z L60 na křídle (nepokračoval sem v tom a nenechal sem si vystavit průkaz, šlo spíš jen o takovou kratochvíli) a dva tandemy. Můžete doporučit nějakou školu ? Jsem z Liberce dojezd tak max LKPM v případě nejakých výrazných výhod i dál Zajímají mě vaše názory a zkušenosti z různých škol, pokud nechcete veřejně prosím o soukromou zprávu
Hanka
Správce
Admin
Re:AFF - 26. 06. 2009 09:22Ahoj Charlie, zcela zaujatě posílám link na http://affcentrum.cz. Nikoho lepšího neznám Mimochodem, tento víkend skáčeme v Liberci, takže pokud máš čas, můžeme se někde sejít a pokecat. Dnes nebo zítra večer - zcela nezávazně. Tel. 602 345 087 nebo 608 523 110.