Stránky o větrném tunelu - 18. 08. 2011 07:09Zdravím, udělal jsem malou stránku o větrném tunelu (simulátor volného pádu). Uvítám, kdybyste mi někdo napsal co bych tam měl dalšího dodat, aby tam byly užitečné informace. Jde samozřejmě o prodej zážitku, ale nechci jen další na prd web, chtěl bych aby webík měl nějaký smysl.
Příspěvek editován: Hanka, v: 18. 08. 2011 19:34
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
prudic
Uživatel
•
Re:Stránky o větrném tunelu - 18. 08. 2011 16:17... aha takze nechces webik na prd ale na prachy co? .... to bude ten smysl .... kdyz si nam vysvetlil, ze vetrny tunel je simulator volneho padu, coz tu urco nikdo nevedel a ve videu ho nazval tunelem "LETECKYM" tak v tom konecne mame jasno btw. skocils nekdy z letadla, nebo mas za sebou jen nejaky triminutovy funflight v Letnanskem zarizeni?
pavel
Uživatel
•
Re:Stránky o větrném tunelu - 18. 08. 2011 18:33prudic napsal: ... aha takze nechces webik na prd ale na prachy co? .... to bude ten smysl .... kdyz si nam vysvetlil, ze vetrny tunel je simulator volneho padu, coz tu urco nikdo nevedel a ve videu ho nazval tunelem "LETECKYM" tak v tom konecne mame jasno btw. skocils nekdy z letadla, nebo mas za sebou jen nejaky triminutovy funflight v Letnanskem zarizeni? Co byste tam tedy uvedl dalšího k tématu?
PavelK
Uživatel
•••
Re:Stránky o větrném tunelu - 18. 08. 2011 18:51nazývejte věci pravými jmény nevím jestli je to trend dnešní mladé generace ,ale je to trochu hruza.všechny tyto zařízení jsou vertikální aerodinamické tunely a ne větrné.v tunelu nefouká v aerod. tunelu proudí vzduch .V jedné stati píšete ,že rychlost vzduchu v tunelu je 270km/hod a v druhé stati že rychlost je 50m/sec .. aspon si vemte kalkulačku a propočítejte si to.50m/sec je 180km/hod a 270km/hod je 75m/sec.Pak píšete "budete létat minimálně 3 minuty čož odpovídá 3 seskokům z letadla" nebo "30 min což je 30 seskoků z letadla" ... to ano ,ale zapomněl jste dodat že z výšky 4000m což je 60 sec výdrž při rychlosti 50m/sec z této výšky a když si to propočítáte tak to přesně vychází jen nezapomente že po výskoku padáte po balistické křivce někde asi do 10 sec kde úbytek výšky je menší než při dosažení kritické rychlosti.Pak vám vyjde výška otevření nad 1000m nad terenem.Věřím ,že jste mladý parašutista a neznalost některých věcí není vaše vina .Tak to dnes prostě je.A vina je to nás starých ,že lidi neučíme co je to např. teorie seskoku a s tím spojené obory.
Hanka
Správce
Admin
Re:Stránky o větrném tunelu - 18. 08. 2011 19:41Milý Pavle,
původně jsem chtěla celý tvůj příspěvek smazat, jako jsem jej ráno smazala i v komentářích na webu AFFcentra, který jsi zasapamoval odkazy na tvůj nový web (poměrně drzý počin - posílat na weby konkurence svoje odkazy).
Bohužel zde už reagovali další lidé, a tak jsem tedy jen smazala odkaz na tento tvůj web. Pakliže si chceš budovat zpětné odkazy, nabízím placenou reklamu, ozvi se případně mailem. Nebo si vybuduj vlastní portály a tam si na sebe odkazuj, jak je libo.
Ostatním se omlouvám a zároveň děkuji za pochopení,
Re:Stránky o větrném tunelu - 18. 08. 2011 21:00pro Hanka tak takhle to je ...... mázni to komplet
hors
Uživatel
••••••
Re:Stránky o větrném tunelu - 18. 08. 2011 21:15to hanka: jj, mazni to a nejlip i s tim pitomcem (snad nevadi, ze jsem zase osobni) to prudic: rad te tu zas vidim, zy kluku usata
btw. skydivearena nema svoje stranky???
Danysek
Uživatel
•••
Re:Stránky o větrném tunelu - 19. 08. 2011 15:30PavelK napsal: nazývejte věci pravými jmény nevím jestli je to trend dnešní mladé generace ,ale je to trochu hruza.všechny tyto zařízení jsou vertikální aerodinamické tunely a ne větrné.v tunelu nefouká v aerod. tunelu proudí vzduch Dovolim si poznamenat, ze o zarizeni jako o vetrnem tunelu hovori i na oficialnich strankach skydiveareny I v zahranici se bezne voli podobne oznaceni... nebo snad "wind tunnel" se preklada jako vertikalni aerodynamicky tunel?
mino
Uživatel
•••
Re:Stránky o větrném tunelu - 19. 08. 2011 16:00dany kazdy vi ze dvojite "w" ve slove wind znamena Vertical Vind
pavel
Uživatel
•
Re:Stránky o větrném tunelu - 19. 08. 2011 16:45Zdravím,
omlouvám se, pokud jsem někomu způsobil komplikace a děkuji za doplnění tématu, do webu to nějak zakomponuji. Jistě, jde o komerční projekt, to není žádné tajemství a je to jasné, nicméně nemám rád nicneříkající weby, kde jde jen o klik, rád bych web pojmul aspoń trochu tak, aby někomu neznalému poskytl základní informace.