Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 09:59To mas pravdu. Ja ale hovorim za sebe a mozna i za lidi kteri si takove padaky porizuji vedome a s ucelem tim ze chteji swoopovat. A ne proto aby byly in. Pokud budu chtit letat CRW tak si taky poridim padak na CRW a nebudu to letat na FOILu. Ja si ten padak poridil i s tim vedomim ze si sam sobe zmensuji prostor pro pripadnou chybu. A prave proto se zucastnuji Canopy kurzu abych se k te pripadne chyby vyvaroval. Protoze nikde jinde se k temto informacim nedostanu. Ukaz mi na nejakeho instruktora ktery ti rekne jak na takovem padaku letat a zachazet s nim. Je jich minimalne. Aspon tedy takovych kteri muzou cerpat z vlastni zkusenosti a ne stylem ze to nekde slyseli jak tomu obcas je. Mimo to je natech kurzech opravdu dost informaci i z jineho soudku nez jak jen "rychle svistet" Myslis si ze by ti mohlo v lepsim a bezpecnejsim pristani i na tvem padaku co mas HOP200 (ja ho mel taky a skakal na nem jednu sezonu cca 100 skoku) pomoci treba takova malickost jako je rozepnuti tedy pardon povoleni prsniho popruhu po otevreni? Ano mohlo. A to je treba jedna z mnoha informaci ktere se tam muzes dozvedet.
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Análek
Uživatel
••••
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 10:09Ma padaky dva, a to o velikosti 155 a 135, oba hopy To Hanka: No a jsem u toho. Treba u HOPa 135 udava vyrobce minimalni 80-104kg. Co dodat. A to je to co jsem mel na mysli kdyz jsem hovoril o zatizenem a nezatizenem padaku. Kazdy asi vi jak se chova padak kdyz jsi na spodni hrasnici zatizeni nebo na ni ani nedosahnes. Jen reaguji na Tvuj prispevek jinak sama vis ze na tyhle veci mame zhruba stejny nazor
Příspěvek editován: Análek, v: 11. 04. 2007 10:10
Gondo
Správce
Admin
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 10:27Análek napsal: Myslis si ze by ti mohlo v lepsim a bezpecnejsim pristani i na tvem padaku co mas HOP200 (ja ho mel taky a skakal na nem jednu sezonu cca 100 skoku) pomoci treba takova malickost jako je rozepnuti tedy pardon povoleni prsniho popruhu po otevreni? Ano mohlo. A to je treba jedna z mnoha informaci ktere se tam muzes dozvedet. To samozřejmě dělám Nějaký čas jsem se věnoval lítání na glidu, tam se řízení padáku náklony těla používá běžně, nehledě k tomu, že se po povolení prsáku padáku změní profil a citlivěji reaguje. Jen mě tak napadlo (mluvili jsme o tom taky jednou s Hankou), jak by asi byl s úplně povoleným prsákem příjemný odhoz a otevření záložáku
Análek
Uživatel
••••
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 10:30No vidis. Ja teda zrovna nepredpokladam ze bych musel po otevreni hlavniho padaku a jeho bezchybne funkcnosti odhazovat ale nikdy nerikej nikdy stat se muze cokoliv
Příspěvek editován: Análek, v: 11. 04. 2007 10:30
Gondo
Správce
Admin
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 10:31Análek napsal: To Hanka: No a jsem u toho. Treba u HOPa 135 udava vyrobce minimalni 80-104kg. Co dodat. Na to jsi, prosím tě, přišel jak? U HOPa 135 je minimálka 50 a maximálka 90 kg, viz http://jojowings.com/skydiving/fun/ttd.php S těmi tvými 104 kg by bylo zatížení 1,69 - to by byl mazec!
Gondo
Správce
Admin
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 10:33Análek napsal: No vidis. Ja teda zrovna nepredpokladam ze bych musel po otevreni hlavniho padaku a jeho bezchybne funkcnosti odhazovat ale nikdy nerikej nikdy stat se muze cokoliv Stačí, aby to do tebe nějaký nezodpovědný jedinec, který neabsolvoval Canopy Therapy nakouřil a je zaděláno.
Análek
Uživatel
••••
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 11:07To jsem presne cekal ze reknes a proto jsem to radsi nepsal Apropo ja mluvil o zatizeni u HOP135 viz http://jojowings.com/skydiving/rw/ttd.php Ten je cely ze ZP latky a ne jako rada FUN na kterou tady mylne odkazujes...
Příspěvek editován: Análek, v: 11. 04. 2007 11:10
Gondo
Správce
Admin
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 11:23Análek napsal: Apropo ja mluvil o zatizeni u HOP135 viz http://jojowings.com/skydiving/rw/ttd.php Ten je cely ze ZP latky a ne jako rada FUN na kterou tady mylne odkazujes... Jj, možná to tak je, netuším který z těch typů má.
Goldik27
Uživatel
••••••
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 13:17Je treba podotknout, ze technika se take rychle vyviji a znacne se posouvaji jeji provozni limity. Dnes jdou studenti bezne na svuj 1.seskok na padaku velikosti 200 - 220 sqft, protoze je to padak moderni konstrukce ZP/F111. Oproti tomu padaky starsi se pohybuji ve velikostech 290 - 330 sqft (F111) ... coz jsou v moderni konstrukci velikosti tandemovych vrchliku
Goldik27
Uživatel
••••••
Re:CANOPY THERAPY - 11. 04. 2007 13:52Vsechno jde dopredu a vsichni bychom se meli neustale ucit a neusinat na vavrinech, at chceme swoop, nebo ne.Pro kategorie Z,A a B je to dano jasne predpisy a hlavne pristupem instruktora a pro ostatni zdravym rozumem. Kdo ho nema tak si koleduje ... Romanuv kurz dokaze ukazat cestu obema skupinam (swoop/neswoop ; rozum/nerozum)