Špatná zkušenost .... - 26. 03. 2008 18:04Celou zimu jsem projížděl a sledoval všechny česko-slovenské webovky a pátral po nějaké solidní nabídce prodeje postroje se ZP.Přednostně jsem hledal postroj od výrobce MarS, protože jsem do teďka skákal na marsu a měl jsem v něm novej MPAAD, kterej nelze instalovat do zahraničních postrojů. Okolo Vánoc se na různých web stránkách objevil inzerát o prodeji kompletu mars, včetně HP,bez AAD,za přijatelnou cenu. Prodával jej klučina z Karlovarska, což je pro mne přez celou republiku, tak k vůli vzdálenosti jsem váhal. Na webu nového pořád dohromady nic moc, tak jsem si pro tento komplet v lednu vyjel.Prodávajíci na mně působil hodně solidně a pohodářsky, navíc mi přijel do Prahy naproti, nebylo co řešit.Komplet jsem si zakoupil, moc se mi líbil a musím přiznat, že takový postroj od marsu jsem ještě neviděl.Už z fotek z netu na mě působil trošičku designem kopírovaný javelin ( s nadsázkou) Nadšený z nového kompletu jsem kontaktoval dealera z firmy MarS, přez kterého jsem si nechal dělat u výrobce v Jevíčku na tomto postroji úpravy. Ale!!!!, přišlo hořké zklamání... O +/- 2 týdny později mě dealer kontaktoval, že není něco v pořádku, že musí postroj dát na expertízu do výroby... Cítil jsem ve vzduchu problém a ne ledajakej. Nemýlil jsem se. Na druhej den telefon: "MarS Jevíčko,máme pro Vás špatnou zprávu!Vámi zakoupený postroj je falzifikát,spíchnutej doma na koleně.Je udělanej moc šikovně, to se musí nechat,ale kompletovanej z náhradních dílů více výrobců.(parachute de france,mirage,mars). Informační etiketa výrobce na vnitřní části obalu hlavnho padáku byla dodatečně všita.Postroj neabsolvoval žádné zátěžové zkoušky.Kromě toho byl tímto člověkem(nebo skupinou) ušit i kontejner hlavního padáku, freeback a výtažý padáček záložáku.Tento systém je nezpůsobilý, při použití přímo ohrožující život parašutisty!" No řeknu vám, mráz mě přejel po zádech. "No a představte si, ten člověk se sem do těch papírů od postroje ještě hrdě podepsal, že tyto úpravy vykonal." Věděl jsem, že v dokladech figuruje jméno pana Blahouta. Ostatně prodávající mi o tomto "schopném a šikovném" kutilovi vyprávěl samé dobré zkušenosti, ale že si tuto zakázku u něj objednal, protože v západních čechách se jméno pana Blahouta těší dobré pověsti, jakožto "tuningářem" ošumtělých a starých postrojů,nějak opomněl zmínit. Já osobně si myslím, že ani on sám netušil, že není něco v pořádku. Jak by taky nemohlo být, vždyť pan Blahout je rigger, že. Tímto textem si nechci postěžovat, že jsem přišel o peníze. Protože jsem o ně taky nepřišel. Chci tady tím textem upozornit všechny ty, které to zajímá, že se i mezi paragány dějí pěkné svinstva. Představa, že Karlovarští a já nevím bůhví kdo ještě skáče s panem Blahoutem na zádech, je hrozná, až děsivá. A to prej svezl údajně i Topolánka na "svém" spíchnutém tandemu. Ale to vím "jen" z doslechu. Zas od jiného Karlovarského "paragána".
GOOD LUCK, SKYDIVERS !!!
| | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Hanka
Správce
Admin
Re:Špatná zkušenost .... - 26. 03. 2008 18:34Peníze Ti vrátili? Asi by to bylo to nejmenší, co bych od nich čekala.
Víš jak to je - tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Až se jednou někdo zabije, tak se budou všichni ptát, jak se to vůbec mohlo stát. Představa, že při otvírání padáku vycestuju z postroje, mi dvakrát příjemná není.
Pokud je pravda, co píšeš, tak vůbec nechápu, jak je to možný. A štve mne, že nevím komu a čemu věřit
Gondo
Správce
Admin
Re:Špatná zkušenost .... - 26. 03. 2008 19:40Jestli souhlasíš, tak bych z tvého příspěvku udělal normální článek. Přece jen články na titulce čte více lidí, než fórum a já bych byl nerad, aby tvoje špatná zkušenost tady zapadla. Je skutečně neuvěřitelné, co všechno je možné a je správné, aby se o tom dozvědělo co největší množství lidí.
Marty
Uživatel
•••
Re:Špatná zkušenost .... - 26. 03. 2008 19:44Zdravím všechny. Musím reagovat na tento článek. O této události jsem se již také dozvěděl a chci jen uvést pár věcí, aby nedocházelo ke spekulacím. Inzerát s kompletem byl zveřejněn na stránkách Karlovarského paraklubu. Jednalo se však o inzerát soukromé osoby a proto bych byl nerad, kdyby byl s touto skutečností spojován zmíněný paraklub. Vždyť zmiňovaný komplet byl zveřejněn i v bazaru na těchto stránkách. A samozřejmě ani jedny stránky nemohou ručit za inzerované zboží. Proto narážka na to, že přešití postroje a příslušenství, má na svědomí nějaká "skupina", je absolutní nesmysl.
hors
Uživatel
••••••
Re:Špatná zkušenost .... - 26. 03. 2008 21:22Opravdu me prekvapuje, ze vas to vsechny tak prekvapuje.Myslel jsem, ze tyto skutecnosti jsou u nas na Balkane vseobecne zname.... a to nejen radovym skokanum.
Lukáš
Uživatel
•••
Re:Špatná zkušenost .... - 27. 03. 2008 08:31Tohle se děje opravdu všude. Teď si kamarádka objednala v bazaru na Dropzone.com padák z Itálie. A nemá zálohu ani padák. Řeší to policie. Takže víte jak to dopadne.
hors
Uživatel
••••••
Re:Špatná zkušenost .... - 27. 03. 2008 09:56to Lukas: spatne jsi me pochopil. Ja jsem nechtel rict, ze se to deje vsude. Obcas narazis pri obchodovani na netu na nakyho hajzla, ale siti home made postroju je naprosto NESTANDARTNI...tedy mimo CR
domka
Uživatel
•••
Re:Špatná zkušenost .... - 27. 03. 2008 11:29...a jak jsi teda dostal peníze zpátky ? To jste udělali zase change ? A co je teď s tím postrojem ? Nenabízí se zase na webu ? To bych si opravdu nechtěla koupit...
Al
Uživatel
•••
Re:Špatná zkušenost .... - 27. 03. 2008 14:15Že je postroj zpátky v oběhu se nikdo bát nemusí. Firma MarS Jevíčko, tento postroj zabavila a pravděpodobně jej použije jako "předmět doličný". V žádném případě se ale tento kus již nikdy nevrátí zpět do oběhu. Problém bych tady viděl v tom, že na našem území není jediný!!! Skupinou jsem v mém příspěvku myslel skupinu okolo pana Blahouta( jestli nějaká je,každopádně je do toho zamotanejch uritě lidí víc), né skupinu parašutistů na Karlovarsku !!!! Pokud to bylo tak pochopeno, chci tímto nevinné a nezainteresované paragány z Karlovrska ospravedlnit! Vždyť ostatně Karlovarský parašutista, který mi prodal tento komplet původně patřící jeho přítelkyni sám netušil, že něco není v pořádku. Prostě dal panu Blahoutovi 10000Kč a ten mu na něm udělal "úpravy", které se zákaznikovi jednoduše líbili.Jen zapomněl na Blahoutovy slova: "Hele, až to budeš prodávat, tak jen přeze mě!" A díky bohu za to, že klučina na to zapomněl a prodával to v oficiálních web stránkách. Ano, ten postroj nebyl jen na Karlovarských stránkách, ale byl i tady na 4000.cz a já nevím kde ještě všude. Co se týče peněz za tento postroj. Kauza není u konce, jak to dopadlo napíšu v pondělí, budete koukat Hele, Gondo a jestli z toho chceš udělat článek, jenom dobře. Nevymyslel jsem si ani slovo. Naopak. ( a přidám i fotky postroje )
Gondo
Správce
Admin
Re:Špatná zkušenost .... - 27. 03. 2008 15:18Poslal jsem ti mail.