Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
?? - 23. 06. 2008 16:24 Zdarec, neporadil by me nekde co delam spatne kdyz se mam porad zavity??

Dikec Jirka
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:?? - 23. 06. 2008 16:41 Asi ti tu poradí fundovanější lidi než já, no ale co takhle nestabilní poloha? Netočíš se při otevírání?
Re:?? - 23. 06. 2008 16:54 Nejlepší bude se zeptat svého instruktora. Ten by o tobě měl mít nejlepší přehled. Tady na webu, můžeme jen hádat.
Re:?? - 23. 06. 2008 17:43 Přesně tak. Shánět informace o svých para dovednostech přes internet není moc dobré. Tvůj instruktor by měl mít přehled o tom co děláš, navíc má možnost tě vidět "na živo".
Obecně: špatná poloha při otevírání, rotace těla při otevírání, špatné balení.
Re:?? - 23. 06. 2008 18:01 No asi mate pravdu mozna by me mel nekdo natocit jak oteviram nebo zkontrolovat jak balim nwm nwm.. kazdopane dikec!!!
Re:?? - 24. 06. 2008 13:14 No tak jen kdyby to nahodou nekoho zajimalo,

dnes jsem jel na letiste a zjistili jsme ze kdyz muj vytaznej padacek je jen 700mm (je to spis jenom takovej hadr co nema moc tah ja sam se divim ze to ten kontejner vytahne ven) tak ze bych nemel delat moc
velky ocka na kontejneru..
(prej kdyz je tam ten slabej padacek tak se ten kontejner muze protocit behem otevirani tim myslim kdyz je naky to ocko velky a ten padacek asi nema tah to vytrhnout rychle a nejak se to ztoci..)

No potom sem udelal 4 seskoky a zavity sem nemel, tak doufam ze tohle byl ten problem a uz nebudu mit zavity zase kadzym druhym seskokem jak tomu bejvavalo..

Jirka
Re:?? - 25. 06. 2008 09:20 To Jirii:
Muze to byt padackem ze mas kratky kill-line. Po urcite dobe se stava ze se zkrati. Obrat se na vaseho rigra at ti ji prodlouzi je to prace na cca 15 minut.
Jinak koukal jsem ze skaces na Katance. Ja na ni skakal taky na velikostech 120 a 107 mam na nich cca 600 skoku a mel jsem obdobne problemy. Nejvic to bylo znat pred vymenou snur to bylo vesele kazde druhe otvirani jak pises. Po vymene snur to bylo zase do pohody.
Jinak celkove se da o Katane rict ze ma vesele otvirani. Na ni se pri otvirani rozhodne nudit nebudes
Re:?? - 25. 06. 2008 10:21 Jiriii, ta původní otázka byla položená tak, že jsem myslela, že se ptá student těsně po základním výcviku (byla jsem líná se přihlásit, abych viděla profil). Proto Tě taky ostatní odkazovali na instruktora. Když pak vidím, že skáčeš na Kataně, tak nepředpokládám, že (ač máš vyplněnou licenci A) se točíš při otevírání apod))

Tak příště je dobrý dát vědět, na čem skáčeš a tak (a já už asi taky nebudu líná se přihlásit, abych viděla na profil) Jinak se dočkáš rad jako "prohnout se a čumět na horizont"
Re:?? - 25. 06. 2008 12:18 To mi nepřipadá jako dobrý řešení. Myslím, že by sis měl koupit padáček, který patří k tvému rigu a ne to řešit délkou ok na kontejneru. Na padáčku hodně záleží.
Btw. podle Parachute Rigger Handbook z r. 2005 jsou očka dlouhá 1 palec naprosté minimum a většina výrobců doporučuje očka dlouhá 2 palce nebo víc. Krátká očka často přinášejí smůlu, stejně jako nevhodné gumičky.
Re:?? - 25. 06. 2008 19:59 Prominte ze sem si ten profil newiplnil driwe, ja jsem si tady ten ucet zalozil jen kvuli tehle otazce a newedel jsem o tom ze se do profilu da napsat aji co mam za padak apod..

JJ jinak skacu na katane 120 a na stilettu 120 ale radeji na te katane jinak ta katana nema ani 100 skoku takze tam by nemel byt problem se snurama ale asi to bude neco s tim padackem protoze ze zacatku me to fak asi moc casto nedelalo, kdyz si tak vzpominam..

Tak me napadlo ze tam zitra skusim dat kontejner a padacek kterej ma 800mm a urcite veci tah z toho stiletta a uvidim co to udela..

Jinak ja newim ale podle me ta katana aji to stiletto maji uplne nadherny otevirani aji kdyz mam ty zavity..
ja si na to nemuzu jinak stezovat..

No s tou licenci ja sem si ji udelal hned po AFF a pak uz jsem byl linej si delat naky dalsi licence (spis bych ani nemohl protoze me je porad 16) a tady v emiratech je stejne to kazdymu ukradeny a skacu tady kamery k tandemum jak ozivot a nikoho to nezajima jesli mam licenci A nebo D..