Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>
Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 17:24 Nevím proč, ale od té chvíle co jsem nedávno v rámci výcviku poprvé vyskočil z letadla mě zajímalo, jak jsem letěl, kudy jsem letěl, jestli ta osmička co jsem se o ni pokusil byla fakt osmička a tak podobně. ale zatím se mi nepodařilo vygooglovat nějaké kompaktní zařízení co by takovýhle záznam seskoku dokázalo pořídit. Rychlost pádu, výška, datum čas...to jo, ale nic co by to kombinovalo s GPSkou.

Zkoušel jsem jak by to šlo, aspoň co se týče té polohy, mobilem s GPSkou, ale nic moc. v letadle se ztratil signál a než to zas po výskoku naskočilo... Jenže i při lepší GPSce se obávám, že sice měření naskočí rychle, ale údaje o výšce nebudou zrovna moc směroplatné.

Co byste mi poradili? Je vůbec něco takového? Zkoušel jste to taky někdo?

Díky
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 18:41 Pokud vím, tak nic takového zatím není, ale jeden človíček mi takové zařízení vyvíjí na zakázku..... bohužel komponenty jsou drahé, takže počítej že by to stálo v nejlevnější variantě cca 4000 Kč. Navíc GPS má základní přesnost cca 6 metrů, takže leda po výskoku data prohnat skrz počítač.
Re:Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 19:11 Mate nekdo zkusenosti, jestli se nejaky GPS v letadle udrzi syncnuty? Ve dverich na to pravda moc casu neni
Re:Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 19:18 Můj modul NL-303P by se měl po ztrátě signálu sesynchronizovat do 1s.... zkusím to prakticky tady na stole. Jinak pište co by to mělo umět a s jakou přesností.... nečekejte ovšem že to bude umět dávat polohu a akceleraci ve 3D s přesností 10cm. To sice jde taky udělat, ale to nezaplatíte....
Re:Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 19:26 Pred par lety, v dobe zaostalejsi techniky jsme zkouseli skoky v birdmanech zaznamenat tak, ze jsme gps, umistene na noze, pripojili k externi antene a tu jsme prilepili na okno v letadle. Odpojis to a do 2 S vyskocis. Celkem to fungovalo...i kdyz je to trochu krkolomny. Nam by tehdy ale presnost do 6 m uplne stacila
Re:Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 20:56 Už měsíc skáču s Wintec WBT-201. Je to velký jako pípák takže to mám v Z1 v druhý kapsičce. Před startem zapnu a po přistání vypínám a jede to OK. Vyzkoušeno teda zatím jen v PAC-750XL ale signál to tam má bez výpadku. Kapacitu to má na 130000 záznamů polohy (po vteřině)takže za den to zaplním sotva z 10 procent. Výstup se pak dá prohlížet téměř v čemkoli, nejzajímavější je to 3D v Google earth, na ukázku alespoň tenhle obrázek. http://tony.malecky.cz/skw3.jpg
Dost často si to kluci půjčujou, jednak v birdmenu jsou zvědaví kudy a jak daleko lítali a naposled i na dlouhý tracking.. Jo a cena cca 100Euro.

Příspěvek editován: Clouseau, v: 14. 10. 2008 21:01
Re:Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 21:02 No jo, tohle vypadá dobře... ale dva dotazy - umí to zaznamenávat i výšku? A druhý dotaz - jak ta data dostat z přístroje na zem za pádu?
Re:Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 21:11 DOtaz byl na záznamové zařízení, ne online sledování parašutisty ale v podstatě i to by šlo. Tahle GPS má bluetooth rozhraní kde se tváří jako seriovej port. Takže bys musel mít v kapse něco co bluetooth chytá a větším výkonem, to posílá na zem. Teoreticky by to měl umět i nějaký chytřejší mobil s operačním systémem... to ale nemám vyzkoušeno... Jednoučelové zařízení s jednočipem by to taky zvládlo.. to ale nebude levný vyvíjet... Původní účel této GPS je pro navigaci ve spojení s PDA, takže další možnost PDA v kapse a Wifinou na zem... ale to taky neověřeno...
Re:Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 21:18 Jo a pro doplnění, data která to ukládá obsahují koordináty, datum, čas,rychlost, nadmořská výška. To je ale vidět na tom obrázku, ta výška. I když se v nastavení volí účel přístroje a nastavil jsem ho na air, tak rychlost je "placatá" a ne vypočítaná ze spojnice dvou bodů. Což zase ale vyhovuje birdmenům.. ale třeba jsem to jen nenastavil správně.
Re:Záznam průběhu seskoku - 14. 10. 2008 23:22 S tímhle přenosem dat v reálném čase mají dost zkušeností RC modeláři. Sice je zajímají úplně jiné veličiny než asi nás, třeba proud odebíraný z regulátoru, otáčky motoru, atp... ale v principu to nějak zmáknutý je až do formy hotových produktů. tzv. RC telemetrie.

Jinak, díky za vaše příspěvky. Jak to tak vidim, tak univerzální krabička zaznamenávající souřadnice, celkem přesnou výšku a čas zatím asi není k mání. Asi by ji někdo dokázal vyrobit, ale nebude to nejlevnější. Šlo by to zaznamenat separátně dvěmi zařízeními, GPS a nějaký altitrack a pak to přes časovou osu na počítači spojit. Což je teda docela dost práce No, zimní dlouhé večery se blíží...

BTW: ten trik s GPS anténou v letadle...cool

Příspěvek editován: Sigi, v: 14. 10. 2008 23:35
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>