Hledání

Přihlášení

Home arrow Fórum
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>
Re:helma - 18. 08. 2012 20:27 Urcite dam, protoze to bude muj prvni nakup (pominu-li platby za seskoky). Ale nejspis sahnu po vodacke. Svuj vybr sem pak hodim...

Rozhodne dekuji za rady, ktere jsem dostal
  | | Správce zakázal anonymní příspěvky.
Re:helma - 20. 08. 2012 08:27 ...serial pokracuje

Behem tydne i tohoto vikendu jsem si prosel par obchodu a nasadil na hlavu nekolik desitek prileb. Prekvapilo me, jak idiotsky muze na hlave sedet helma, ktera v regalu vypada "skvele". Bud tlaci kolem usi, nebo vzadu na krku nebo z ni je divne videt do stran...

Podle vasich rad jsem se zameril na nekolik faktoru:
1) vaha - chci o helme vedet kvuli bezpeci, ale nemit pocit, ze me neco zbytecne tizi (predpokladam, ze po celodennim skakani je citit, ze jsem mel hlavu ponekud tezsi)
2) vnitrni vystelky - vsiml jsem si, ze spousta prileb ma JEN takovy "tvrdy polystyren", nektere maji JEN mekke latkou posite vatove vystelky a jen cca tretina ma oboji.
3) konstrukce a tvar - o tomhle by se asi dalo psat hodne. Na hlave mi opravdu sedelo fakt malo typu. Nektere helmy mely zadni stahovani u sije, to jsem hned zavrhl. Otocne kolecko totiz nekdy dost kouka ven a nechci riskovat, ze se mi za nej zachyti snura. U nekterych zase stahovaci mechanismus vykukoval pod vystelkou a neprijemne tlacil kolem usi. Hodne prileb ma skelet nad usima oriznuty a podel usi nema bud nic (viz nove vodacke helmy) a nebo ma pres usi jen mekkou vystelku. Zatim pipak pouzivat nebudu a soucasnou helmu shanim jen pro sve zacatky, ale i tak jsem se rozhodl, ze pres usi chci mit skelet pevny, nikoli jen vycpanou latkovou nahrazku. Kdybych si chtel pipak vyzkouset, tak at je kam usadit, ne?
4) reminek pod bradou - no neverili byste jak tahle vec dokaze zkazit dojem z jinak dobre sedici helmy vlastne verili, pac s tim mate zkusenosti bud skrti, nebo reze, krouti se, dokonce samovolne rozepina. Jo a videl jsem i takovy, ktery se neda stelovat, mazec
5) odvetravani - nektere otvory na helmach jsou kupodivu dost idiotsky resene a pochybuji, ze by do helmy pak trochu proudil vzduch, abych se v ni neupekl prekvapily me nektere lehke lyzarske helmy, ktere mi padly do oka spolu s vodackymi...

Mino tu psal "hlavne, at ti sedi dobre na hlave"... no takze jsem vic nez pulku musel zavrhnout. Mozna mam neforemnou hlavu (film Conehead ) Libi se mi nejvic jedna helma Salomon. Od Hanky jsem si vzal k srdci radu ohledne pipaku a sam jsem se rozhodl pro pevny skelet kolem usi. Tahle helma mi sedela nejlip a vystelka u usi je tvarove sama o sobe smerem dovnitr vybrana, takze by se tam KDYZTAK pipak i vesel
Dnes se mam jit podivat na jednu pouzitou parahelmu Airgun z inzeratu, tak uvidime.
Re:helma - 22. 08. 2012 21:20 Tak třeba jen v Mostě vím o dvou airgunkách co jsou na prodej za cenu kolem 2000. Tak kdybys jel kolem tak dej vědět, zařídíme vyzkoušení
Tony
Re:helma - 24. 08. 2012 08:17 Clouseau napsal:
Tak třeba jen v Mostě vím o dvou airgunkách co jsou na prodej za cenu kolem 2000. Tak kdybys jel kolem tak dej vědět, zařídíme vyzkoušení
Tony

Tak helma z inzerce nakonec nevysla. Poskrabana, trochu potlucena. Vim, ze jsem nechtel novou, ale co jsem videl, tak bych teda nekoupil Spokojil jsem se tedy s puvodni levnou prozatimni variantou. Ale az budu za cas shanet skutecnou parahelmu, tak se asi tady znovu ozvu. Kontaktu a nabidek neni nikdy dost. takze prozatim mam (a jsem vazne spokojeny) Salomon, bez vystupku, bez ostrych hran a s pevnou konstrukci pres usi. A pipak se tam taky vejde kdyby nahodou

Re:helma - 26. 08. 2012 09:48 ahoj,
a jak to že skáčeš či chceš skákat po aff bez pípaku?
Standa
Helma-prosím o radu - 12. 05. 2013 09:57 Zdravím všechny přítomné. Obracím se na Vás zkušené z otázkou, zda-li by byla vhodná pro Skydive tato helma.

http://www.czechpilot.cz/zbozi/4241/Helma-Glider-CPG-FH-2F--bez-zastavby-.htm

Děkuji za odpovědi.
Re:Helma-prosím o radu - 12. 05. 2013 15:18 Tyjo, k čemu je ten kabel vzadu? Ten bys uštípnul? Na prvni pohled na helma nevypada spatne, jen mne tam nesedi ten kabel a take podbradni pasek - da se to dobre utahnout (na tom obrazku to vypada dost volne)? Predpokladam, ze kapsicku na pipak to take nema... Nepoznam z toho rovněž, jak je řešeno to, aby nedocházelo k zamlžování... Zkrátka těžko soudit z obrázků. Sorry, asi neporadím.

Pouzitelne je ledacos, ale cim jsem starsi, tim vic zastavam to, ze si ma clovek poridit to, co je primo pro ten dany sport navrzeno. Sice ti pak doma strasi deset prileb, ale nemusis resit, jestli se ti nechyti treba u lyzarske prilby snury za poutko na bryle apod.

Hanka
http://AFFcentrum.cz
Re:Helma-prosím o radu - 12. 05. 2013 15:38 Dekuji za reakci.Kabel u vybrane helmy neni.Jde o head set na vysilacku a sluchatka.Helma je urcena pro paraglide,tudiz odmlzovani je take reseno.Btw: planoval bych dat ProDytter do mista urceneho pro sluchatka.
Re:Helma-prosím o radu - 13. 05. 2013 18:37 Všechny integrálky určený na skákání mají na dolní straně přilby stahovací látkový "rukáv". Pokud tam něco takvoého není tak do toho bude foukat... Nezapoměň že narozdíl od paraglidingu, kde průvan jde na helmu zepředu - na plexi. Tak při RW máš průvan odspodu - jakoby pod bradu...
Re:Helma-prosím o radu - 14. 05. 2013 12:38 Resis blbosti )

Helmy se kupuji podle toho k cemu je chces pouzivat, ber to tak ze na kolo si taky neporidis helmu na motorku i kdyz ma stejne dve kola...

Ta helma je pro skakani uplne k nicemu, minimalne budes v padu resit to ze se ti otvira pruzor a jak koukam na tu velikost a tvar tak taky to ze ze ti bude v te rychlosti snazit urvat hlavu, tak si nezapoment pred startem zkontrolovat Cypres jelikoz nejspis v zachvatu zachranit si helmu zapomenes otevrit

Co se vyberu helmy tyce ujasni si k cemu tu helmu chces, integralky jsou super pro formacni skupinove seskoky ale mene vhodne pro FF. Pak jsou otevrene helmy a helmy pro kamery a urcite se najde nekolik dalsich druhu...

PS: vynikajici clanek od Zbynka rozhodne doporucuju precist, a nejen tenhle clanek.
http://www.blueskies.cz/Bezpecnost-a-zavady/Ochranny-faktor-prilby.aspx
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 Následující > Konec >>